Είσοδος γονέων και κηδεμόνων στο χώρο του 22ου Δημ.Σχ.Καλαμάτας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, το καθημερινό ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα αρχίζει με την προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου την ώρα που προβλέπεται (8:00- 8:15). Στο Δημοτικό Σχολείο οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και οι γονείς-συνοδοί αποχωρούν. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου κανείς εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Την ώρα που προβλέπεται στο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνει η είσοδος και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα.  Με σκοπό να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του, οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των Διευθυντών ή Προϊσταμένων των δημοτικών σχολείων. Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δε μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ανεξάρτητα αν τους έχει διατεθεί ή όχι ειδικός χώρος για τις συνεδριάσεις τους.

 Ύστερα από τα παραπάνω θα πρέπει να βρίσκεται τρόπος ώστε η λειτουργία του σχολείου να μην διαταράσσεται και οι γονείς αλλά και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να εξυπηρετούνται. Αυτό επιτυγχάνεται όταν ανακοινώνεται από τον Δ/ντή του σχολείου στους ενδιαφερόμενους ο χρόνος των τακτικών και ο τρόπος των έκτακτων επισκέψεων στο σχολείο, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας με τους γονείς και τους λοιπούς πολίτες.

Για τις τακτικές ενημερώσεις των γονέων ο προγραμματισμός για το σχολικό έτος 2019-2020, όπως σας έχει ήδη γνωστοποιηθεί, ανά τμήμα και εκπαιδευτικό, είναι ο εξής:

Α1- κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα

Α2- κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα

Β1- κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα

Β2- κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα

Γ1- κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα

Γ2- κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα

Δ1- κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα

Δ2- κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα

Ε- κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα

ΣΤ1- κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα

ΣΤ2- κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα

ΠΕ06 κ. Μπετιχαβά- κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα

ΠΕ06 κ. Γεωργοπούλου- κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα

ΠΕ11 κ. Σμυρνής- κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα

ΠΕ11 κ. Δέδε- κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα

ΠΕ91.01 Θεατρική Αγωγή- κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα

ΠΕ08 Εικαστικά- κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα

ΠΕ79.01 Μουσική- κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα

Για έκτακτες συναντήσεις με εκπαιδευτικούς μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2721026066 κατά τις ώρες των διαλειμμάτων (9:40-10:00 & 11:30 ? 11:45 & 12:25 -12:35) προκειμένου να προγραμματίσετε συνάντηση με εκπαιδευτικό ή τον Δ/ντή του σχολείου. Επίσης μπορείτε να αποστέλλετε mail στο:  mail@22dim-kalam.mes.sch.gr

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 22ου Δημ.Σχ.Καλαμάτας

Αφήστε μια απάντηση

Όνομα *
Email *
Ιστότοπος